Ателие „Приложни изкуства“

Ателие „Приложни изкуства“ е голямата гордост на Обединено училище „Темелко Ненков“.

В Област Перник ателието е единствено по рода си и в него учениците под ръководството на преподавателите Емануил Врангов и Борислава Бориславова изработват изделия от керамика и стъкло.

Ателието разполага с различни инструменти и машини, както и със специална пещ за изпичане на изделията. Работи се с разнообразни приложни материали.

Учениците с удоволствие и неспирно желание прилагат своите умения и развихрят въображението си в изработването на картини, фигури и изделия с различно предназначение.

Традиционни са изложбите на Ателие „Приложни изкуства“ по повод на Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва“ и 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Традиционна е и благотворителната ни Великденска изложба-базар, събраните средства от която всяка година даряваме за различни благотворителни поводи.

Изложбите на Ателие „Приложни изкуства“ са чест гост на различни галерии в град Перник.

Един от големите ни почитатели и поддръжници е кмета на Община Перник г-жа Церовска. Изделия на нашето ателие имат своето почти постоянно присъствие в галерия „При Кмета“.